Maden er en stor del af rejseoplevelsen for rigtig mange, og giver et helt særligt indblik i de forskellige kulturer, man møder på sin vej. Ligesom kunst og historie, evner madkulturen at sætte tingene i perspektiv ved at udvide den rejsendes horisont. Med sin passionerede tilgang til madkultur og fejringer, er Spanien et oplagt sted at begive sig på en kulinarisk rejse i 2024. Uanset hvilken mad, man er til, og uanset hvilken del af landet, man ønsker at besøge, byder Spanien på gastronomiske vidundere, begivenheder og festligheder, der venter på at blive udforsket.
Derfor præsenterer vi på VilGerneLeve.dk en række spanske gastronomiske højdepunkter i den kommende tid. I dag Oviedo.
Oviedo: Den spanske hovedstad for gastronomi 2024
I det nordvestlige Spanien, mellem de cantabriske bjerge og Biscayabugten, finder man den charmerende by, Oviedo. Selvom byen ligger smukt placeret og er kendt for sin imponerende gadekunst og middelalderlige gamle bydel, er Austeriens hovedstad sjældent det første sted, turister sætter kursen mod. I år stjæler byen dog rampelyset som den spanske hovedstad for gastronomi i 2024. Med den prestigefyldte titel tildelt af den spanske føderation for turismejournalister og skribenter (FEPET) i samarbejde med Hostelería de España, åbner Oviedo dørene for en helårs fejring af kulinariske herligheder. På trods af sit beskedne ry, er det tredje gang, at Oviedo tildeles den flotte pris, der også gik til byen i 2012 og 2022.
Det asturiske køkken er kendt sine smagsmættede kødretter som carne gobernada(oksekød braiseret i hvidvin), frisk fisk og skaldyr, cremede oste og solide gryderetter baseret på bønner, som den ikoniske fabada.
Uanset hvilken måned man har mulighed for at rejse til Spanien i 2024, vil der være god mulighed for at opleve det bedste af den spanske madscene i Oviedo, der fejrer den eftertragtede pris med kulinariske begivenheder spredt ud over hele året.
Der er ingen tvivl om, at førende kokke og eksperter vil flokkes til byen, men Oviedos kulinariske landskab er også et must for enhver madentusiast, uanset køkkenevner.