Spansk gastronomisk højdepunkt: San Sebastian Gastronomika

Spansk gastronomisk højdepunkt: San Sebastian Gastronomika

Maden er en stor del af rejseoplevelsen for rigtig mange, og giver et helt særligt indblik i de forskellige kulturer, man møder på sin vej. Ligesom kunst og historie, evner madkulturen at sætte tingene i perspektiv ved at udvide den rejsendes horisont. Med sin passionerede tilgang til madkultur og fejringer, er Spanien et oplagt sted at begive sig på en kulinarisk rejse i 2024. Uanset hvilken mad, man er til, og uanset hvilken del af landet, man ønsker at besøge, byder Spanien på gastronomiske vidundere, begivenheder og festligheder, der venter på at blive udforsket. 

Derfor præsenterer vi på VilGerneLeve.dk en række spanske gastronomiske højdepunkter i denne tid. I dag San Sebastian Gastronomika.

San Sebastian Gastronomika
San Sebastian, der ligger smukt placeret for foden af Baskerlandets frodige bjerglandskab, er kendt for sin kulinariske finesse og er altid et besøg værd.

Der er dog altid en helt særlig stemning i oktober måned, hvor en af verdens førende begivenheder indenfor haute cuisine afholdes, nemlig San Sebastian Gastronomika. Her samles nogle af verdens mest anerkendte kokke og madentusiaster om en kombination af avantgarde gastronomi og traditionelle smagsoplevelser, der forenes i kreative præsentationer. 

Dette var verdens første internationale gastronomikonference, og den byder altid på store nationale såvel som internationale kokke, der har sat sit præg på gastronomiens historie som vi kender den i dag. Hvert år er forskellige lande i centrum med foredrag fra nogle af deres mest banebrydende kokke og madanmeldere. Listen over tidligere foredragsholdere omfatter ikoniske navne som vores danske Rasmus Munk (skaber af “det holistiske køkken” og indehaver af den to gange michelinstjernede restaurant, the Alchemist), José Andrés (ambassadøren for det spanske køkken i USA) og Yoshihiro Narisawa (pioner af det bæredygtige køkken og indehaver af Japans bedste restaurant, Narisawa). 

Selvom man skal være af en helt særlig kaliber, for at sætte sit præg på konferencens dagsorden, er konferencen tilgængelig for alle. San Sebastian Gastronomika afholder alverdens turistvenlige aktiviter som smagsprøver og kulinariske kreative madværksteder, hvor man selv kan prøve kræfter med kogekunsten, og med høj sandsynlighed forfine sine madlavningsevner.

Share