Til marts kan ski- og madentusiaster se frem til oplevelser udover det sædvanlige i det østrigske skiområde SalzburgerLand.
For tredje år i træk afholder Zell am See-Kaprun i Salzburgerland det populære arrangement Falstaff Culinary Ski Days, hvor besøgende i det østrigske skiområde kan kombinere skiløb med kulinariske oplevelser. I år finder arrangementet sted over to weekender, den 7. til 10. marts på Schmittenhöhe og den 14. til 17. marts på gletsjeren Kitzsteinhorn.
”I Zell am See-Kaprun arbejder vi strategisk med mad og kulinariske oplevelser som et handlingsområde for Falstaff Culinary Ski Days for to år siden resulterede det i et udsolgt arrangement med positiv feedback og tilfredse gæster. I dag er arrangementet et af mange vigtige højdepunkter, som vi er stolte over at kunne tilbyde vores gæster,” siger Manuel Resch, chef for Zell am See-Kapruns turismeorganisation.
Traditionen tro deltager flere kendte kokke i Falstaff Culinary Ski Days. I blandt de deltagende er Østrigs yngste kulinariske talent, den prisvindende Viktoria Fahringer, som præsenterer sin specialdesignede menu den 14. marts på middelalderslottet Burg Kaprun. Fredag den 15. marts kan man opleve årets kvindelige kok 2023, Theresia Palmetzhofer, kokkerere i Restaurant Gipfel, der ligger i 3.029 meters højde. Og lørdag den 16. marts kan man deltage i arrangementet “Wine Flight & Tapas Delight”, der byder på smagning af Østrigs fineste vine sammen med mindre regionale retter og delikatesser.
Hochkönig: Fra gondollift til gourmetrestaurant
I skiområdet Hochkönig er fokus også på gastronomien. Kalenderen er fyldt op med kulinariske oplevelser i marts, hvor både ski-og vinugen finder sted fra den 9. til 16. marts og Alpine Craft Festival fra den 21. til 23. marts.
Ski- og vinugen giver gæster i området mulighed for at kombinere interessen for skiløb med lokale delikatesser og østrigsk vin på de seks gourmetrestauranter Deantnerin, König&Kuh, Steinbockalm, TOM Almhütte, Wiesenstadl, Karbachalm og Tiergartenalm hele ugen. Ugen byder desuden på forskellige særarrangementer. Blandt andet kan man den 10. marts opleve traditionel folkemusik på skipisternes alpehytter, og den 15. marts kan man opleve ugens helt store højdepunkt, når Gondolliften Natrunbahns forvandles til en gourmetrestaurant. Liftens 35 gondoler har plads til mellem seks og otte gæster, som ved hvert stop får serveret mad og vin. Middagens dessert bliver serveret i TOM Almhütte, hvor aftenen bliver sluttet af med livemusik.
Ugen efter kan man bytte vinen ud med øl på Alpine Craft Festival. Arrangementet byder blandt andet på ølsmagningen med tilhørende retter til ’Beer & Dine’, østrigske specialiteter til ’Alpine Craft Night on the Mountain’ på restauranten TOM Almhütte samt livemusik og DJs.