Mange er på jagt efter kulinariske oplevelser rundt om i verden og har lyst til at dykke ned i nogle af de seneste trends indenfor mad. En oplagt mulighed er “Swicy” mad fra Seoul, Sydkorea.
Er du endnu ikke bekendt med ordet “swicy”? Det er kombinationen af sød og stærk mad der giver en helt usædvanligt lækker smag. Der kan være “swicy” elementer i alle slags måltider, uanset om det er en forret, hovedret eller dessert. Forestil dig kylling med honning og chili eller den populære kombination af mørk chokolade og chili. Den sydkoreanske hovedstad, Seoul, har et fantastisk køkken med masser af “swicy” valgmuligheder der bliver mere og mere fremtrædende i lokale retter og madlavning. For eksempel laver de hot sauce blandet med jordbærmarmelade hældt over saftig stegt kylling. Disse usædvanlige kombinationer er passende for Seoul, en by hvor gamle traditioner møder innovativ teknologi, og hvor historiske templer står i kontrast til urbane hotspots hvor der bliver hørt høj K-popmusik. De rejsende kan opleve det sydkoreanske køkken på egen hånd ved at booke et Han-jeongsik-madlavningskursus – et traditionelt koreansk madlavningskursus, der også omfatter et besøg på det fantastiske Mangwon-marked for at købe ingredienser og at spise et lækkert, velfortjent måltid sammen med noget risvin.