Madtrend fra verden: Svampe fra Belgien

Madtrend fra verden: Svampe fra Belgien

Mange er på jagt efter kulinariske oplevelser rundt om i verden, og har lyst til at dykke ned i nogle af de seneste trends indenfor mad. En oplagt mulighed er at gøre det ved spændende svampe i BruxellesBelgien.

Belgien har mange berømte lækkerier som for eksempel chokolade og vafler. Der er dog også en voksende madtrend med en populær ingrediens – lækre svampe. I Belgiens vidtstrakte skove er der fremragende forudsætninger for svampe, og de er hjemsted for både almindelige og mere dekadente svampe lige fra shiitake og portobello til have-champignon og østershat. De mange forskellige svampe er utrolig nærende og kan ofte plukkes lokalt, og denne bæredygtige råvare er nu også blevet voldsom populær på restauranterne. Svampe er også et fantastisk alternativ til kød for dem, der prøver at mindske deres indtag af kød og i stedet spise nærende plantebaserede mad. Det kan være vigtig for de 39% af de danske rejsende, der siger, at nyheder om klimaforandringer har påvirket dem til at tage mere bæredygtige valg**. Belgiens hovedstad, Bruxelles, er et fantastisk sted til folk der godt kan lide svampe. Her ligger blandt andet den populære restaurant Cafe des Spores, hvor gæsterne får svampe i alle retterne – endda i innovative desserter som cheesecake med Karl Johan-svampe. Hvis du gerne vil opleve mere fra hovedstadens madscene, kan du tage på en kulinarisk aftentur i Bruxelles for at smage på byens specialiteter som for eksempel muslinger, okseragout, waterzooi og rejekroketter.

Share