Det nordlige Spanien kåret som verdens bedste destination for roadtrips

Det nordlige Spanien kåret som verdens bedste destination for roadtrips

Det nordlige Spanien har netop modtaget den prestigefyldte titel som “verdens bedste destination for roadtrips” ved Travelbook Awards 2024, arrangeret af det tyske rejseportal Travelbook.de, en del af Axel Springer-koncernen. Prisen blev tildelt for regionens bæredygtige og visionære tilgang til turisme, der har gjort det nordlige Spanien til et førsteklasses valg for bilrejsende verden over.

En prisuddeling med global opmærksomhed
Prisen blev overrakt den 9. oktober 2024 i Berlin, hvor en jury bestående af otte medlemmer fra *Travelbook.de* traf beslutningen om at vælge det nordlige Spanien over andre nominerede destinationer som Gales, Slovenien, Namibia og den japanske ø Hokkaido. Hvad der særligt skilte det nordlige Spanien ud var regionens stærke fokus på bæredygtighed og fremtidige turismekoncepter, som har gjort området til en foregangsregion inden for moderne turisme. “Det er en ære at modtage denne pris på vegne af de autonome regioner og de mange professionelle, der har arbejdet i årevis for at gøre det nordlige Spanien til en unik destination,” udtalte Alvaro Blanco, turistrådgiver ved Turespaña i Berlin, da han modtog prisen.

En oplagt destination for danske kør-selv-entusiaster
Danmark har en stærk tradition for kør-selv-ferier, særligt til destinationer i Europa. Det er ikke ualmindeligt at se danskere pakke bilen og tage på lange rejser gennem kontinentet, hvor de kan udforske nye lande i eget tempo og med frihed til at stoppe ved naturskønne områder, charmerende landsbyer og kulturelle højdepunkter. I denne sammenhæng er det nordlige Spanien en drømmedestination for danske bilrejsende, som elsker at køre gennem varierede landskaber og opleve et skift mellem bjergtoppe, kystlinjer og frodige dale. Ifølge *Travelbook.de* byder det nordlige Spanien på “en enorm mangfoldighed for roadtrips”. Fra Katalonien i øst til Galicien i vest kan bilrejsende opleve alt fra dramatiske bjergpas til uberørte strande og charmerende kystbyer. Områdets mange små landsbyer og moderne byer er perfekt til den typiske danske kør-selv-turist, som søger både ro, skønhed og autentiske kulturelle oplevelser undervejs. Denne variation gør det nordlige Spanien til en unik roadtrip-destination.

Selvom mange danske turister nyder den lange køretur sydpå gennem Europa, kan afstanden fra Danmark til det nordlige Spanien for nogle rejsende være en udfordring. Heldigvis er der en bekvem løsning for dem, der ønsker at opleve områdets betagende natur og kultur uden at skulle køre hele vejen fra Danmark. Rejsende kan let flyve til større byer som Bilbao, Santander eller Santiago de Compostela, der alle har internationale lufthavne. Når de er ankommet, kan de leje en bil og begive sig ud på en roadtrip gennem det smukke landskab.

En roadtrip gennem Spaniens perler
Anerkendelsen fra *Travelbook.de* sender et klart signal om, at det nordlige Spanien er en verdensklassedestination for roadtrips. Regionen, som inkluderer områder som Galicia, Asturien, Cantabrien, Baskerlandet og flere andre, tilbyder en perfekt balance mellem eventyr og afslapning – noget som mange danske rejsende vil sætte pris på. Rejsende kan køre langs Atlanterhavet, udforske den grønne natur i Picos de Europa, eller besøge moderne byer som Bilbao med det ikoniske Guggenheim-museum. Turen kan skræddersyes efter individuelle præferencer, hvad enten man søger ro, eventyr eller kulinariske oplevelser. Derudover fremhæver *Travelbook.de*, at kør-selv-rejsende kan finde skjulte perler på deres tur gennem området, som fx små landsbyer med lokale delikatesser, maleriske vinmarker og historiske monumenter. For danske turister, der ønsker at kombinere deres interesse for natur, kultur og bæredygtighed, er det nordlige Spanien den ideelle destination.

Share