Fakta om Napoli

Fakta om Napoli

Napoli er den største by i Syditalien, hovedstaden i regionen Campagnia og har tæt på en million indbyggere. Byen, der har vulkanen Vesuvio som nabo, blev oprindelig grundlagt som en græsk koloni. Først under navnet Parthenope, men senere blev den kaldt Neapolis, der betyder “ny by” på græsk. Frem til Italiens samling i 1861 var Napoli hovedstad i et selvstændigt kongerige Risorgimento.

I Napoli finder man teatro San Carlo, det ældste operahus i verden, som fortsat er i drift. Operaen blev åbnet den 4. november 1737. 

Traditionelt anses Pizzaen for at stamme fra Napoli. Pizza Margherita skulle efter sigende være opkaldt efter Dronning Margherita af Savoyen efter hendes besøg i Napoli.

Napoli er også kendt for fodboldklub SSC Napoli, der spiller i italiensk fodbolds bedste liga. Mange kender klubben for at Diego Maradona spillede syv sæsoner i klubben i 1980’erne, og var hovedpersonen i to af de mesterskaber som klubben vandt i denne periode.

Forcella
Forcella-distriktet er ofte forbundet med vold og anden kriminalitet. Men det har også været scenen for grundlæggende øjeblikke i Napoli’s historie. Det er et distrikt med kultur og historie og bare generelt et attraktivt området at opleve.

Share