I Danmark er vi glade for vores pebernødder, vaniljekranse, brunkager og risalamande, men hvis du kunne tænke dig at prøve en ny julekage, så er du heldig at finde mange lækre bagværk rundt om i Europa, der smager af jul. I følge Booking.com er 69 % af danske rejsendes hovedmotivation for at rejse til en destination er at smage den lokale mad. For at inspirere rejsende, der er interesserede i at udforske andre landes traditionelle julegodter, deler vil her på VilGerneLeve.dk og på Bangeforikkeatleve.dk i samarbejde med Booking.com fem destinationer, hvor du kan nyde nogle helt særlige traditionelle julespecialiteter. I dag græske Melomakarona.
Melomakarona i Athen, Grækenland
Hvis du planlægger at rejse til en mere sydligt beliggende destination hen over julen, er Grækenlands historiske hovedstad måske en god mulighed. Athen byder nemlig på mange festlige indslag i julen, såsom funklende lys over byens gader, juletræer på de athenske pladser og en masse festlig julemad. En af grækernes mest typiske julekager er Melomakarona – en nøddebrun, ægformet småkage. Disse små honningsmåkager, der siges at have sin oprindelse i det gamle Grækenland, er lavet af mel, olivenolie, sukker og appelsinjuice, smagt til med honning, nødder, nelliker og kanel. Hvis du også vil udforske det generelle græske køkken i Athen, kan du tage på envandretur med fokus på græsk mad, hvor du kan lære om traditionel græsk madlavning.